Επεμβασεις

Το ιατρείο αναλαμβάνει μια σειρά απο επεμβάσεις- χειρουργεία. Περιληπτικά αναλύονται οι επεμβάσεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες με τις διαδικασίες και το τρόπο διεξαγωγής παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

Επεμβάσεις

Γρήγορη επισκόπηση

Επεμβασεις

Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη των επεμβάσεων για ενημερωτικούς λόγους. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Η υαλοειδεκτομή είναι το χειρουργείο για την αντιμετώπιση παθήσεων του οπίσθιου ημιμορίου του οφθαλμού. Το υαλοειδές είναι μια ουσία σαν γέλη που γεμίζει το εσωτερικό του ματιού. Η υαλοειδεκτομή είναι ένας τύπος χειρουργικής επέμβασης όπου αφαιρείται το υαλοειδές για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας.

Κατά τη διάρκεια της υαλοειδεκτομής διενεργούνται πολύ μικρές τομές μέσω των οποίων και με τη βοήθεια μικροεργαλείων μπορεί ο χειρούργος να διορθώσει προβλήματα στο οπίσθιο τμήμα του οφθαλμού.

Ενδειξεις χειρουργείου

Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς

Οπή ωχράς κηλίδας

Επιαμφιβληατροειδική μεμβράνη

Αιμοραγία υαλοειδούς

Επιπλοκές επέμβασης καταρράκτη (παρεκτοπισμένος φακός)

Ενδοφθάλμια αιμοραγία

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

Αιμοραγία ωχράς κηλίδας

Χειρουργικη Υαλοειδους/Αμφιβληστροειδους

Η υαλοειδεκτομή είναι το χειρουργείο για την αντιμετώπιση παθήσεων του οπίσθιου ημιμορίου του οφθαλμού

Χειρουργικη καταρρακτη

Το χειρουργείο καταρράκτη ειναι το πιο συχνά διενεργούμενο χειρουργείο.

Το χειρουργείο καταρράκτη ειναι το πιο συχνά διενεργούμενο χειρουργείο.

Καταρράκτης ειναι η θόλωση του οφθαλμού. Τα αίτια καταρράκτη ειναι ποίκιλα οπως τραύμα, λήψη κορτιζόνης, συγγενή αλλά το πιο συχνό αίτιο ειναι η προχωρημένη ηλικία.

Η χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιείται στις μέρες μας ονομάζεται φακοθρυψία. Πρόκειται για μια ελάχιστα τραυματική για το μάτι τεχνική. Μεσω μικροσκοπικών τομών ρευστοποιείται και απορροφάτε ο θολωμένος φακος, Στη συνέχεια τοποθετείται στη θέση του ενας τεχνητός φακος. Η επεμβαση γινεται σε τοπική αναισθησία, ειναι αναίμακτη και δεν απαιτούνται ράμματα. Η επεμβαση ειναι πολυ ασφαλής, η ανάρρωση βραχεία και η όραση βελτιώνεται εντός μόνο λίγων ημέρων.

.

Με τις υαλοειδικές ενέσεις γινεται χορήγηση φαρμάκων στο εσωτερικού του ματιού. Συνήθως γινεται χορήγηση anti-VEGF η κορτιζόνης. Οι ενέσεις γίνονται σε άσηπτες συνθήκες στο χειρουργείο οπως κάθε άλλη χειρουργική επεμβαση.

Ενδείξεις

Υγρά μορφή ηλικιακής εκφύλισης ωχράς κηλιδας

Διαβητικό οίδημα ώχρας κηλίδας

Οίδημα ώχρας μετά από απόφραξη φλέβας

Μετεγχειρητικό οίδημα ώχρας

Ενδουαλοειδικές ενέσεις

Με τις υαλοειδικές ενέσεις γινεται χορήγηση φαρμάκων στο εσωτερικού του ματιού.

Laser Μυωπίας και Αστιγματισμού

Άριστη ποιότητα όρασης επιτυγχάνεται με τις επεμβάσεις Laser όπου επιτυγχάνεται ανεξαρτησία από γυαλιά ή φακούς επαφής.

Τι είναι οι διαθλαστικές επεμβάσεις Laser και ποιες τεχνικές υπάρχουν;

Με τη χρήση της τεχνολογίας Laser είναι εφικτές θεραπείες υψηλής ακρίβειας όπου αλλάζουμε το σχήμα του κερατοειδούς άρα και τη συνολική διάθλαση του ματιού. Έτσι διορθώνονται η μυωπία και ο αστιγματισμός. Υπάρχουν αρκετοί τύποι διαθλαστικών επεμβάσεων. Κάθε τύπος επέμβασης  έχει συγκεκριμένο εύρος διαθλαστικών ανωμαλιών που μπορεί να διορθώσει.

Οι δύο κυριότεροι τύποι διαθλαστικών επεμβάσεων σήμερα είναι:

  • Femto- LASIK (Femtosecond -Laser in Situ Keratomileusis: εντοπισμένη φωτοδιαθλαστική κερατοσμίλευση)

Στην μέθοδο αυτή χρησιμοποιούμε δύο Laser: το Femto-Laser και το Εxcimer-Laser.  Αρχικά δημιουργούμε έναν κερατοειδικό κρημνό (flap) με το  Femto-Laser, που επιτρέπει στο χειρουργό να είναι ιδιαίτερα ακριβής όσον αφορά το μέγεθος και το πάχος του flap.  Ύστερα σμιλεύουμε το υποκείμενο κερατοειδικό στρώμα ανάλογα με τη διάθλαση του ασθενούς με το Εxcimer-Laser. Στη συνέχεια  το flap επανατοποθετείται στην αρχική του θέση. Η αποκατάσταση της όρασης είναι ταχύτατη.

  • Trans- PRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy: Διεπιθηλιακή Φωτοδιαθλαστική Κερατεκτομή)

Στην μέθοδο αυτή το επιθήλιο του κερατοειδούς αφαιρείται με Laser και το υποκείμενο στρώμα του κερατοειδούς αναδιαμορφώνεται με την βοήθεια του Laser και ανάλογα με τη διάθλαση του ασθενούς. Στο τέλος της διαδικασίας τοποθετείται θεραπευτικός φακός επαφής ο οποίος αφαιρείται από τον θεράποντα ιατρό μετά από λίγες μέρες, μόλις τελειώσει η επιθηλιοποίηση του κερατοειδούς.

Είναι ασφαλείς οι διαθλαστικές επεμβάσεις; Είμαι κατάλληλος για LASER;

Για να κάνετε οποιαδήποτε διαθλαστική επέμβαση προϋποθέσεις είναι:

  • Να είστε πάνω από 18 ετών και η διάθλαση σας να είναι σταθερή
  • Να μην πάσχετε από άλλες οφθαλμολογικές παθήσεις (π.χ. κερατόκωνος)
  • Να μην είστε σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού
  • Ο λεπτομερέστατος προεγχειρητικός έλεγχος

.

Βλεφαροπλαστικη

Βλεφαροπλαστική είναι η αφαίρεση περίσσιου δέρματος στη περιοχή των βλεφάρων.

Βλεφαροπλαστική είναι η αφαίρεση περίσσιου δέρματος στη περιοχή των βλεφάρων.Η συχνότερη αιτία για το συγκεκριμένο χειρουργείο είναι η δερματοχάλαση. Η επέμβαση γίνεται είτε για αισθητικούς είτε για ιατρικούς λόγους όπως λόγω ελλείματος οπτικού πεδίου.

.

© 2021- Dr ΠΑΤΕΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος - Enfold Theme by Kriesi